top of page

NEEM CONTACT OP

BEZOEK ONS

CENTRE EDUCATIF 'DE NATUURLIJKE TIJD'

 2b Rue Thiétry, 88260 Hennezel - Frankrijk / 0033-(0)3290-78732

 

Uw gegevens zijn verzonden!

De plek

Het domein van de Natuurlijke Tijd is bijna twee hectaren groot en ligt in een dal welke doorkruist wordt door een sprankelend riviertje. Samen met de bomen zorgt ze voor verkoeling op warme dagen. Wil je juist in de zon, dan is die te vinden in het amfitheater en in de ommuurde tuin. Maar ook in de open keuken en bij de meeste tentplekken. Mocht het regenen, dan kun je terecht in de zaal, de open keuken of in de back-stage.

De omgeving:

Thiétry ligt in de bossige heuvels van de Lage Vogezen. Als 'achtertuin' hebben we de Wolvenvallei. Een ruige vallei met watervallen, rotswanden en grote stenen. Wie goed zoekt (of met een gids mee gaat) vindt hier oude souvenirs als een steengroeve, een altaar, beeld van de Wildeman, een grot en tekenen van vroege bewoners die terug gaan naar de tijd van de Kelten. Niet ver bij ons vandaan in Viomenil, waar de Saone en Madon ontspringen is de Druidenvallei. Ook hier zijn interessante archeologische vondsten gedaan die zeker de moeite waard zijn om te gaan zien. Favoriet is ook de Kluizenaarsplek bij Darney en de vallei van la Belle Roche met een  gebeeldhouwde rots en een intrigerende Romaanse ruine.

In Clairey, ook onze gemeente, is een museum over de plaatselijke glasblazerijen (waaronder die van Thiétry), textiel- en ijzerindustrie. In de bossen van Clairey is ook een heerlijk helder bosmeertje te vinden waar het goed zwemmen is op een zonnige dag.

Kijkje in onze zaal waar we getrakteerd werden op een fraai stukje mondguitaar.

bottom of page