Association CENTRE EDUCATIF 'De Natuurlijke Tijd'

Een vereniging in delen.

Na de aankoop van de ruines rond de eeuwwisseling moest er veel opgeruimd worden. Hier hielpen vele vrijwilligers aan mee in spartaanse omstandigheden. Vanaf 2005 zijn we onze eerste festivals gaan organiseren en hebben we onze vereniging Centre Educatif 'de Natuurlijke Tijd' opgericht. Het doel van de vereniging is om mensen de ruimte te geven om te delen. Dat is een breed begrip waar veel mee mogelijk is. 

 

Zonder leden geen vereniging.

Om deel te kunnen nemen dient men lid te worden. (zie hiernaast)  Als lid kun je overnachten voor 5€ per nacht en gebruik maken van sanitair, gereedschap en onze kennis om b.v. in steen te hakken, met klei te modelleren, hout te bewerken of andere hand-vaardigheden. 

Vier maal per jaar verschijnt er een nieuwsbrief voor de leden met een terugblik op het vorige seizoen, geïllustreerd met foto's die een goed beeld geven van de dynamiek op De Natuurlijke Tijd.

2005:

Het bestuur bijeen om

Centre Educatif 'de Natuurlijke Tijd'

in het leven te roepen.

Lid worden kan door 10€ over te maken op IBAN NL 16 ABNA 0602069572 en een mail met gegevens te sturen naar hans.roverts@gmail.com

Ben je van plan te komen dan kun je ook ter plekke de contributie voldoen. Voor betalen vanuit het buitenland: BIC ABNANL2A

ONZE FILOSOFIE

Gebruik, maar misbruik niet!

In principe zou deze regel -als huisregel- genoeg moeten zijn en is dat gelukkig meestal ook. Waar nodig is er ter plekke extra informatie over b.v. de afvalscheiding, omgang met het sanitair, gebruik internet e.d.

Genoeg is genoeg

Het leven bij ons in De Natuurlijke Tijd is basic. Een stap terug naar onze natuur is tegelijk een stap weg van onze cultuur van luxe en overdadige consumptie.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden willen wij onze gasten prikkelen bewust om te gaan met het gebruik van energie en de voorzieningen. Het is gebruikelijk als het gebroken potje ook betaald wordt.

- Overnachting: 5€ excl. huur accommodatie

- Gebruik keuken: 3€

- Was incl. zeep: 3,50€

- Biologisch afbreekbare shampoo e.d.

  gebruiken. Ook te koop bij ons.

- Voor de nachtrust van onze gasten:

  Hoe donkerder - Hoe stiller.

- Kampvuur mag, zelf hout sprokkelen in

  het aangrenzende bos.

- Wifi in de zaal.

- Honden op het terrein aangelijnd houden.

- Geen sporen of spullen achterlaten in

  gemeenschappelijke ruimtes.

Vereniging in delen

De vaste bewoners delen graag hun plek, zij delen ook graag de verantwoordelijkheid. Het wordt erg gewaardeerd als iedereen meedenkt en meewerkt om de plek voor iedereen zo aangenaam mogelijk te houden. Deelname aan De Natuurlijke Tijd vraagt om goede communicatie, respect, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Gebrek stimuleert creativiteit

Het is niet dat we gebrek wensen, wij wensen overvloed! Het is een onderdeel van onze filosofie dat creativiteit geprikkeld wordt als we iets wenselijk achten en geld uitgeven niet direct de eerste optie is. Het geeft veel voldoening zelf te creëren met wat voor handen is. De natuur is onze bouwmarkt. Daarnaast geeft het wat extra levensenergie door af en toe uit de comfortzone te stappen om daarna het gewone weer extra te gaan waarderen.

SAM_1764.jpg
SAM_2279.jpg

Common sense

Foto 14-02-19 om 22.32.jpg

Iedereen is goed zoals hij of zij is. Of dat De Natuurlijke Tijd dé plek voor dit moment is, hangt af van de persoonlijke wil en vaardigheid zich aan te passen aan onze filosofie. Om daar gevoel voor te krijgen hanteren we het principe van de 4 Speelvelden: Communicatie, Vertrouwen, Respect en Verantwoordelijkheid. Blijkt een gast, na de nodige kansen voor oefening, volgens andere spelregels te willen spelen, dan...