AVONTUURLIJKE BOSTOCHTEN

 

Centre Educatif 'De Natuurlijke Tijd' is omgeven door indrukwekkende bossen die echt het gevoel geven in het buitenland te zijn. Als natuurfreak heb ik hier heel wat van mijn 'Want to see'-lijstje kunnen afstrepen.

Van nature uit geeft het mij veel plezier andere mensen op de schoonheid van de details te wijzen en te vertellen over bijzondere dingen van een plantje of beest(je).

In de loop der jaren heb ik een aantal routes uitgezet in 'Gorge du la Loup' of zoals wij zeggen: "de Wolvenvallei", om de adem te laten benemen door de schoonheid van de natuur in combinatie met het klimmen en klauteren. De wandelingen zijn dan ook absoluut niet rolstoelvriendelijk en ofschoon we regelmatig bij dingen stilstaan is enige conditie wel handig.

 

Is er interesse in één van onderstaande gegidste wandelingen, neem dan contact op voor een afspraak. (hans.roverts@gmail.com)

De prijs is -indien gewenst- te delen onder het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers, des te goedkoper per persoon. 

DSC_0093.JPG
DSC_0093.JPG

press to zoom
IMG_1971.JPG
IMG_1971.JPG

press to zoom
IMG_1970.JPG
IMG_1970.JPG

press to zoom
DSC_0093.JPG
DSC_0093.JPG

press to zoom
1/30

Weer terug van de wandeling is er uiteraard de mogelijkheid de plek en bouwsels van de Natuurlijke Tijd te bezichtigen.

Wolvenvallei Oost

3 à 4 uur. 

60€ (maximaal 10 deelnemers)

 

We vertrekken om 13.30 uur vanaf De Natuurlijke Tijd. Op weg naar de Wolvenvallei vertelt de gids over het leven in de bermen. Eenmaal in het bos volgen we het riviertje met z'n watervalletjes en pauzeren we in een grotachtige overhang. Voor wie wil kan een stuk door het water lopen. Waterdichte schoenen met goed profiel zijn dan aan te raden.

 

Wolvenvallei West

3 à 4 uur. 

60€ (maximaal 10 deelnemers)

 

We vertrekken om 13.30 uur vanaf Forge Neuve. (2.5 km vanaf de Natuurlijke Tijd)

De route gaat gedeeltelijk door een gebied met de sfeer van een oer-bos omdat er niet gekapt wordt. De bomen in de uiterwaard van de rivier hebben grillige vormen en daarom niet interessant voor houtvesters, maar wel voor fotografen.

Onderweg weet de gids enkele oudheden te duiden zoals een altaar, een grot en meerdere steengroeves.

We pauzeren op een sprookjesachtige plek waar een bron onder de stenen ontspringt.

Wolvenvallei

6 à 7 uur. Goede conditie vereist.

120€ (maximaal 15 deelnemers)

 

We vertrekken om 09.30 uur vanaf de Natuurlijke Tijd. We volgen de beek stroomafwaards richting Wolvenvallei-West. Waterdichte schoenen met goed profiel zijn aangeraden.

We komen langs plekken benoemd in de vorige wandelingen en meer. 

Er zijn diverse korte pauzemogelijkheden, doch de middagpauze doen we bij een kampvuurtje met zelf meegebrachte lunch. Optioneel kunnen er tostie"s of worstjes warmgemaakt worden. Prijs op aanvraag.