OVER DE INITIATIEF-NEMER

TERUG NAAR DE BASIS

 

Mijn naam is Hans Roverts, geboren en getogen in Geleen (4 april 1963). Na een prima jeugd en opleiding tot automonteur ben ik gaan studeren voor Grafisch ontwerper in Eindhoven.

Toen de tijd daar was om uit te vliegen ben ik in Gemert (N-B) gaan wonen en werken in een drukkerij alwaar ik meewerkend chef werd van de drukwerk-voorbereiding en de ontwerpstudio.

In mijn vrije tijd kon ik mijn ei kwijt in de motorwereld en bij het I.V.N. (Instituut Voor Natuurbeschermings-educatie) alwaar ik een tijdje met de voorzittershamer mocht slaan. Met de verbouwing van m'n monumentaal Wevershuisje en de aanbouw van garage, keuken en badkamer heb ik veel geleerd wat me nu in Frankrijk goed van pas komt.

Het gereed komen van de verbouwing -tegen het einde van het milenium- viel samen met het einde van m'n huwelijk en het toenemende verlies van creativiteit in m'n werk door de komst van de computers in de grafische wereld. Reden genoeg om mijn horizon na 15 jaar weer eens te verbreden, op zoek naar een nieuwe zingeving en omgeving.

Deze heb ik naar aanleiding van een heldere droom gevonden in Frankrijk. Mijn passie voor de natuur kan ik hier goed uitleven en mijn creatieve ei kan ik goed kwijt in kunstzinnige uitingen en de restauratie van de ruine's. Op deze site is daar maar een heel klein deel van te zien, dus je zult echt eens moeten langskomen om een beeld te krijgen.

 

Sinds 2007 ben ik gaan werken met Jeugdzorg en kwam er langzaam achter dat ik in wezen de jongeren aan het initiëren was. Dit mentorschap gaf me zoveel voldoening, dat ik mijn werk als zodanig ook maar zo ben gaan benoemen en mij ben gaan specialiseren in het initiëren. 

 

Inmiddels ben ik zelf de trotse vader van een dochter (2007) en een zoon (2010). Mijn partner Indi is van hetzelfde hout gesneden :-) Ik geniet elke dag van mijn basale leven en de dynamiek met de jongens en mannen. Hoewel ik een mooi huis heb woon ik het liefst in mijn caravan, was 's-morgens m'n gezicht in de beek en geniet in de winter van m'n houtkacheltje en m'n 3 maanden winterslaap. 

 

Hans Roverts.jpg
Hans Roverts.jpg

press to zoom
IMG_0748.jpg
IMG_0748.jpg

press to zoom
DSCF3648.jpg
DSCF3648.jpg

press to zoom
Hans Roverts.jpg
Hans Roverts.jpg

press to zoom
1/14

Hans Roverts,

Voorzitter dNT